(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Internet of Things (IoT) — bu turli xil jismoniy qurilmalar va ob’ektlarning internet orqali o‘zaro bog‘lanishi va malumot almashish imkonini beruvchi tizimdir. IoT tizimlari bir-biri bilan aloqa qilish uchun turli xil kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanadi. Bu texnologiyalar qurilmalarning ma’lumotlarni uzatish, qabul qilish va tarmoq orqali to‘g‘ri ishlashini ta’minlaydi. IoTda aloqa texnologiyalari muhim ahamiyatga ega, chunki ular qurilmalar orasidagi samarali va tezkor ma’lumot almashish imkoniyatini yaratadi. Annotation: The Internet of Things (IoT) is a system that enables various physical devices and objects to connect and exchange data through the internet. IoT systems use different communication technologies to interact with one another. These technologies ensure that devices transmit, receive, and function correctly over the network. Communication technologies in IoT are of crucial importance, as they facilitate efficient and fast data exchange between devices. Аннотация: Интернет вещей (IoT) — это система, которая позволяет различным физическим устройствам и объектам соединяться и обмениваться данными через интернет. Системы IoT используют различные коммуникационные технологии для взаимодействия друг с другом. Эти технологии обеспечивают правильную передачу, прием и работу устройств в сети. Коммуникационные технологии в IoT имеют ключевое значение, так как они обеспечивают эффективный и быстрый обмен данными между устройствами.