(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya; Ushbu maqolada 1980-yillarning o‘rtalarida Sovet Ittifoqida boshlagan qayta qurilish davrining O‘zbekiston ijtimoiy va siyosiy hayotiga ta’siri tahlil qilinadi. Qayta qurilish islohotlari natijasida paxta ishi kabi korrupsiya holatlari oshkor bo‘lib, xalqning noroziligi oshgani, milliy ong va madaniy qadriyatlar tiklanganligi ko‘rsatilgan. Абстрактный; В данной статье анализируется влияние периода восстановления, начавшегося в Советском Союзе в середине 1980-х годов, на общественно-политическую жизнь Узбекистана. В результате восстановительных реформ были выявлены случаи коррупции, такие как хлопковое дело, показано, что недовольство народа возросло, а национальное самосознание и культурные ценности были восстановлены. Abstract; This article analyzes the impact of the period of reconstruction that began in the Soviet Union in the mid-1980s on the social and political life of Uzbekistan. As a result of the reconstruction reforms, cases of corruption such as the cotton affair were revealed, it was shown that the discontent of the people increased, and national consciousness and cultural values were restored.