(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
ANNOTATSIYA. Maktabgacha yoshdagi bolalarda xalq marosimlari vositasida tabiatga muhabbat hissini shakllantirishning pedagogik imkoniyatlarini o'rganishga bag'ishlangan. Maktabgacha ta'lim jarayonida xalq marosimlari va an'analari bolalarga tabiatni sevish, uning go'zalligini qadrlash va uni asrashni o'rgatishda muhim ro’l o'ynaydi. АННОТАЦИЯ. Оно посвящено изучению педагогических возможностей формирования чувства любви к природе у детей дошкольного возраста средствами народных обрядов. В процессе дошкольного образования важную роль играют народные обряды и традиции, которые учат детей любить природу, ценить ее красоту и беречь ее. ANNOTATION. It is devoted to the study of the pedagogical possibilities of forming a feeling of love for nature in children of preschool age by means of folk rituals. In the process of preschool education, folk rituals and traditions play an important role in teaching children to love nature, appreciate its beauty and protect it.