(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Hozirgi vaqtda ta’lim jarayonida pedagogik innovatsiyalardan foydalanish jahon taraqqiyotining global tendensiyasi hisoblanadi. Bu o‘z navbatida, mamlakatda modernizatsiya jarayonining tez sur’atlarda rivojlanayotganligi sababli ayni davrda ta’lim sohasiga yangiliklarni tizimli ravishda kiritishga alohida e’tibor qaratishni taqozo etadi. Ammo, bu sohaga o‘qitishning yangi mazmun, shakl, metod va vositalarini joriy etish bo‘yicha pedagogik ilmiy-tadqiqotlarning joriy etish darajasini hozircha yetarli deb bo‘lmaydi. Currently, the use of pedagogical innovations in the educational process is a global trend of world development. This, in turn, requires paying special attention to the systematic introduction of innovations into the field of education at the same time due to the rapid development of the modernization process in the country. However, the level of pedagogical scientific research on the introduction of new content, forms, methods and tools of teaching in this field cannot be considered sufficient at the moment.