(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Мазкур мақолада Бандликка кўмаклашиш жамғармасининг молиявий назорати бўйича асосий вазифалар, мақсадлар ва назорат механизмлари таҳлил қилинган. Жамғарма маблағларининг манбалари, улардан самарали ва мақсадли фойдаланиш йўналишлари кўриб чиқилган. Молиявий назоратнинг аҳамияти, яъни маблағлар сарфининг шаффофлигини таъминлаш, самарадорликни ошириш ва коррупциянинг олдини олиш масалалари ёритилган. Шунингдек, ички ва ташқи аудит, электрон мониторинг ва жамоатчилик назорати каби назорат усуллари ҳам муҳокама қилинган.