(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Kriptografiya ma'lumotlarni xavfsiz uzatish va himoyalash uchun ishlatiladigan asosiy fanlardan biridir. Bugungi kunda xavfsizlikka bo‘lgan talablar o‘sib borishi bilan, yangi va samarali kriptografik algoritmlarni ishlab chiqish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Genetik algoritmlar (GA) tabiiy tanlanish va evolyutsiya tamoyillariga asoslanib, murakkab muammolarni optimal yechimini topish uchun keng qo‘llaniladi. Ushbu tezisda genetik algoritmlar va ularning kriptografiyada qo‘llanilishi tahlil qilinadi.