(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur maqolada tabalada ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantirishning pedagogik zarurati hususida ayrim fikr-mulohazalar bayon etilgan. Shuningdek maqolada, Oliy pedagogik ta’lim negizida esa ijtimoiy-pedagogik faoliyatning tashkil etilish tarixi, ijtimoiy muhitda shaxs rivojlanishining o‘ziga xos jihatlari, fanning kategoriyalari, sohada olib kelingan yangiliklar tadqiqotlar haqida mulohazalar bayon etilgan. В данной статье представлены некоторые мнения о педагогической необходимости развития социальных навыков у школьников. Также в статье на базе высшего педагогического образования описываются история организации социально-педагогической деятельности, конкретные аспекты развития личности в социальной среде, категории науки, новые исследования, внесенные в эту область. This article presents some opinions on the pedagogical necessity of developing social skills in students. Also, in the article, on the basis of Higher Pedagogical Education, the history of the organization of socio-pedagogical activities, specific aspects of personality development in the social environment, categories of science, new researches brought in the field are described.