(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqola yuqori sinfni rivojlantirish mexanizmlarini ko'rib chiqadi ingliz tilida so'zlashadigan ko'nikmalar, muloqotda ravonlik va takomillashtirishni oshirish uchun lingvistik, madaniy va ijtimoiy strategiyalarga e'tibor qaratish. Asosiy lingvistik nazariyalar va empirik tadqiqotlarga asoslanib, maqolada rol o'ynash, yuqori sinf nutqini tinglash va rasmiy lug'atni birlashtirish kabi bir qator usullar keltirilgan. Tadqiqot shuni ko'rsatadiki, yuqori sinf sharoitida izchil amaliyot, faol tinglash va fikr-mulohazalar ingliz tilining ushbu lahjasini o'zlashtirish uchun juda muhimdir.