(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Yalligʻlanishga qarshi dorilar - yalligʻlanish jarayonini susaytirishda qoʻllanadigan dorilar; ular sirtga, ogʻiz orqali, rektal va inʼyeksion qoʻllash uchun moʻljallangan boʻlib, deyarli barcha dori shakllari holida ishlab chiqariladi. Yallig'lanishga qarshi dori vositalarini qoʻllash yalligʻlanish jarayoni qaysi aʼzoda kuzatilayotganligi, uning patogenezi va boshqalarga bogʻliq.