OLIY TAʼLIM MUASSASALARIDA JISMONIY TARBIYA VA JISMONIY MADANIYATNI OʻRGATISHNING AHAMIYATI. (Ustozlar uchun, 2024)
Anotatsiya. Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida jismoniy tarbiya vajismoniy madaniyatni o‘rgatishning ahamiyati tahlil qilinadi. Jismoniy tarbiyayoshlarning jismoniy rivojlanishi, ularning sog‘lom turmush tarziga intilishlari hamdajamiyatda faol ishtirok etishlarida muhim rol o‘ynashi yoritiladi. Jismoniy madaniyatorqali esa shaxsning ma'naviy va axloqiy jihatlari takomillashadi. Ushbu maqoladajismoniy tarbiya va madaniyatning o‘quv jarayonidagi o‘rni hamda uni rivojlantirishningzarurligi muhokama qilinadi.