O‘RTA OSIYODA DAVLATCHILIKNI RIVOJLANISHIDA HANAFIY MAZHABI FAQIHLARINI O‘RNI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola, o‘rta asrlar O‘rta Osiyo davlatlarida Hanafiy mazhabi faqihlarining siyosiy va ijtimoiy hayotdagi o‘rnini tadqiq etadi. Maqolada, Hanafiy mazhabi faqihlarining davlat boshqaruvida qanday rol o‘ynaganligi, ularning hukmdorlar bilan qanday aloqada bo‘lganligi va siyosiy qarorlarga qanday ta’sir ko‘rsatganligi haqida so‘z yuritiladi.