TEXNIK MUXANDISLAR KASBIY KOMPETENSIYALARINI FANLARARO ALOQADORLIK TAMOYILI ASOSIDA RIVOJLANTIRISHNING DIDAKTIK TIZIMI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada texnik muxandis kadrlar tayyorlashda fanlar orasidagi bog‘lanishning didaktik tizimi, moxiyati yoritib berilgan. Fanlar orasidagi bog‘lanishning didaktik tizimini ta‘minlash o‘qitish metodlari va shakllarining turli-tumanligi bilan ajralib turadi. Bu esa texnik muxandislarni o‘quv-bilish faoliyati bilan muxandislarning o‘qitish faoliyatining o‘zaro bog‘lanishi asosini tashkil qiladi. O‘qitishda fanlararo bog‘lanishining didaktik tizimni amalga oshirishda kelib chiqadigan muammolarni yoritish usullari bayon qilingan.