KO‘P O‘LCHOVLI MATEMATIKA VA FIZIKA TENGLAMALARI UCHUN NOKORREKT CHEGARAVIY MASALANI REGULARLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada biz tayin bir masala olib uni kvaziteskari usul bilan issiqlik tarqalish tenglamasiga qo‘yilgan teskari Koshi masalasini regulyarizatsiyasi bilan tanishamiz. Ayni vaqtda nokorrekt va teskari qo‘yilgan masalalar fani bo‘yicha regulyarizatsiyalash mavzusini uchun yaxshi yechim bo‘lib xizmat qiladi. Teskari qo‘yilgan masalalar qo‘yiladigan qo‘yiladigan shartlarni qanoatlantirmasligini hisobga olgan holda yechimga boshqacharoq yondashish kerak bo‘ladi