STARTAPLARNING IQTISODIYOT RIVOJLANISHIDAGI O‘RNI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada startaplarning iqtisodiyot rivojlanishidagi o‘rni va ahamiyati tadqiq etilgan. Startaplarning mohiyati, xususiyatlari va an’anaviy biznesdan farqlari tahlil qilingan. Startaplarning hayotiylik sikli, moliyalashtirish bosqichlari va strategiyalari batafsil ko'rib chiqilgan. Maqolada startaplarning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, ularning innovatsiyalarni rag’batlantirish, yangi ish o‘rinlari yaratish va iqtisodiy o‘sishga qo‘shgan hissasi yoritilgan. Jahon tajribasi misolida startaplar ekotizimining rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinib, O‘zbekistonda startaplar ekotizimining hozirgi holati va istiqbollari o‘rganilgan. Maqolada startaplarning zamonaviy iqtisodiyotdagi rolini va ularning milliy iqtisodiyot rivojlanishiga ta’sirini ochib beradi.