TURIZM SOHASINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLASHTIRISHNING O‘RNI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola zamonaviy turizm sohasidagi raqamlashtirish jarayonlarini global miqyosda va O‘zbekiston misolida tadqiq etadi. Maqolada turizmning jahon iqtisodiyotidagi o‘rni, uning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy ahamiyati yoritiladi. Turizmni raqamlashtirishning zarurati, afzalliklari va asosiy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Maqolada onlayn bronlash tizimlari, mobil ilovalar, virtual va kengaytirilgan reallik, sun’iy intellekt, raqamli to‘lov tizimlari, blokcheyn texnologiyalari va raqamli marketing kabi zamonaviy texnologiyalarning turizm sohasidagi qo‘llanilishi batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, jahon bozorida yetakchi onlayn sayyohlik kompaniyalari faoliyati tahlil qilinadi. Jahon mamlakatlari va ularda turizmni raqamlashtirish tajribasi tahlil qilinib, hozirgi kunda mamlakatimizda turizm sohasini raqamlashtirishda olib borilayotgan islohotlar tahlil qilingan.