BAKTERIYALARNING (PASTERELLA, ESHERIXIYA, SALMONELLA, STREPTOKOKK) ASSOTSIATSIYALANGAN ANTIGENINING IMMUNOGENLIK XUSUSIYATLARINI O‘RGANISH NATIJALARI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Maqolada Veterinariya ilmiy-tadqiqot instituti Hududiy diagnostika laboratoriyasida yaratilgan bakteriyalarning assotsiatsiyalangan (pasterellalar, esherixiyalar, salmonellalar, streptokokklar) antigenining antigenlik va immunogenlik xususiyatlarini aniqlash bo‘yicha laboratoriya tadqiqotlari yoritilgan. Tajribalar natijasida antigen steril va zararsizligi, antigenlik va immunogenlik xususiyatlarga ega ekanligi: pasterellalar, salmonellalar, esherixiyalarga qarshi maxsus antitelalar titri 1:3657,1 va streptokokklarga qarshi antitelalar titri 1:128 darajada aniqlangan.