QUYONLARDA YIRINGLI OTITLARNI DAVOLASHNI TAKOMILLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Quyonlarda yiringli otitlarni davolashda, 0,25 % li levomitsetin spirti, diaksidin, ximotripsin, gidrokortizon, adrenalin, flukonazol, sefotaksim-BXF 3, levomer ma’lum me’yor va miqdorda qo‘llanilganda, eritrotsitlar, gemotakrit va gemoglobin miqdorlarini oldin kamayib keyin oshishi organizmda oksidlanish-qaytarilish jarayonlarining jadal ko‘tarilishidan, leykotsit miqdorining va eritrotsitlarning cho‘kish tezligining tajriba davomida oldin ko’payib keyin kamayib borishi hayvonlarda patologik jarayonning tuzalishi, retikuloendotelial sistemasining stimullashidan darak beradi.