QO‘ZILAR STREPTOKOKKOZINING DIAGNOSTIKASI VA DAVOLAShDA PREPARATLARNING SAMARADORLIGI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Tadqiqotlar davomida spontan va eksperimental streptokokkoz bilan kasallangan qo‘zilarni antibiotiklar bilan davolash samaradorligi olib borilgan. Tajriba davomida jami 125 bosh qo‘zilar tanlab olingan. Bunda laboratoriya sharoitida tajribalardan o‘tgan 3 ta eng samarali antibiotiklar tanlab olindi. Ushbu ilmiy-amaliy tadqiqotlar xo‘jaliklar sharoitida o‘tkazilgan. Tadqiqotlarning eng samarali enrofloksatsin 90 foizni va farmastar-200 esa 87 foiz davolash samaradorligi aniqlangan.