JIZZAX VILOYATI SHAROF RASHIDOV TUMAN HUDUDLARIDA QORAMOLLARNING QON-PARAZITAR KASALLIKLARINI EPIZOOTIK HOLATINI O‘RGANISH (Ustozlar uchun, 2024)
Jizzax viloyatining Sh.Rashidov tumanida qoramollarning qon parazitar kasalliklarining tarqalishi haqida ma’lumotlar keltirilgan. Bu hududda piroplazmozning tarqalishi 5,3% gacha, teilerioz 7,6 % gacha va babezioz 1,7 % shunga mos ravishda B. Calcaratus, H. anatolicum H. Detritum kanalar tarqalishi aniqlangan.