BOBURIYLAR IMPERIYASIDA ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR TUTGAN OʻRNI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Biz ushbu maqolada Boburiylar imperiyasida Zahiriddin Muhammad Bobur tutgan oʻrnini hamda, buyuk shoir va davlat arbobi Zahiriddin Muhammad Boburning dunyo sivilizatsiyasidagi ahamiyatini, shaxsiyatidagi o‘ziga xos xislatlar, hayotiy prinsiplari, xalqparvarlik amallari haqida fikr yuritiladi. Boburning insonparvarlik g‘oyalari uning Hindistondagi bunyodkorlik ishlari, mamlakatni gullab-yashnatishi, sharqona madaniyatni olib kirishidagi xizmatlari orqali ochib berilgan.