AMIR TEMUR DAVRIDA MADANIY HAYOT (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Maqolada asosiy e'tibor Amir Temur davlatida madaniy hayot rivojlantirish sharoitlari, olib borilgan keng qamrovli islohotlar hamda harbiy mahorat, san'at, ilm fan va diplomatiya siyosati tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Ushbu tadqiqotga asosan, mavjud manbalarni davr va makon jihatdan mazmuni va yozilishi uslubiga qarab bo'linib, tahlil va sintez hamda tarihiylik usullaridan foydalanildi. Ushbu tadqiqotning afzalligi shundaki, Amir Temur davrida madaniy hayot taraqqiyoti o'ziga xos xususiyatlarga qiziquvchilar, shuningdek, tadqiq qilayotgan izlanuvchilar uchun keltirgan ma'lumotlar muhim ahamiyatga ega va foydalidir.