AHOLI TURMUSH DARAJASINI OSHIRISHDA IJTIMOIY HIMOYANING USTIVOR YO‘NALISHLARI : D.Sholdarov (Ustozlar uchun, 2024)
Har bir jamiyatda aholining siyosiy, huquqiy, milliy tomondan himoyalash mavjud bo‘lib, jamiyat a’zolarining ma’lum tabaqalarini turli sharoitlarda ijtimoiy himoyalash ham zaruratga aylanadi. Aholining bunday qatlamlari nogironlar, nafaqaxo‘rlar, yosh bolalar, boquvchisiz qolgan oila a’zolari iqtisodiy himoyaga muhtojlardan hisoblanib, aholining bunday qismlarini davlat markazlashgan aholini ijtimoiy himoyalashni tashkil etgan tizimi orqali ijtimoiy himoyalash amalga oshiriladi.