XO‘JALIK YURITUVCHI SUB’EKTLAR FAOLIYATI SAMARADORLIGI VA ULARNING MOLIYAVIY HOLATINI BAHOLASHDA TAHLILIY AMALLARDAN FOYDALANISH: Choriyev Isroil Xamzayevich (Ustozlar uchun, 2024)
Respublikamiz iqtisodiyotida amalga oshirilayotgan islohotlar natijasida raqobatdosh korxonalar soni ko‘payib, yalpi ichki mahsulotning muntazam o‘sib borishiga erishilmoqda. Bunday natijalarga erishishda mamlakatimizda yaratilgan qulay investitsion muhit hamda raqobatchilik sharoiti muhim ahamiyatga ega. Shuningdek, korxonalar moliyaviy holatining yildan-yilga barqarorlashib, investitsion jozibadorligining oshib borishi ham iqtisodiyotning yetakchi tarmoqlariga ichki va tashqi investitsiyalarni jalb etish imkonini bermoqda.