МАЖБУРИЯТЛАР ТАҲЛИЛИДА КОРХОНА МОЛИЯВИЙ ҲОЛАТИНИ БАҲОЛАШ УСЛУБИЯТИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ЙЎНАЛИШЛАРИ : Аскарова Д.Х. (Ustozlar uchun, 2024)
Ушбу мақолада мажбуриятлар таҳлилида корхона молиявий ҳолатини баҳолаш услубиятини такомиллаштириш йўналишлари кўриб чиқилган. Молиявий баҳолашни ўтказиш учун таҳлил қилишнинг ҳар хил ёндашувлари қўлланилади, уларнинг ҳар бири ўзининг афзалликлари ва камчиликларига эга. Ёндашувлар кўплаб омиллар билан белгиланади, корхонанинг молиявий ҳолатини баҳолашнинг у ёки бу ёндашуви ва усулини танлаш таҳлилнинг тўлиқлиги ва тўғрилигига бевосита таъсир қилади. Рақамлаштириш шароитида мажбуриятлар таҳлилида корхоналарнинг молиявий ҳолатини баҳолаш молиявий ҳисобот маълумотларига асосланган анъанавий ёндашувлардан ташқарига чиқади.