KORXONA FAOLIYATINI MOLIYAVIY RESURSLAR TAHLILI YORDAMIDA SAMARALI BOSHQARISHNING ASOSIY YO‘NALISHLARI: Raximov Matnazar Yusupovich, G‘olibjon Quvvatov (Ustozlar uchun, 2024)
Ushbu maqolada korxonaning moliyaviy resurslari, ularning turlari va xususiyatlari, ulardan foydalanishning o‘ziga xos xususiyatlari va moliyaviy resurslar tahlilining jahon tajribasidan mamlakatimizda keng foydalanish bo‘yicha ayrim ilmiy taklif va tavsiyalar keltirilgan. Shuningdek, korxonalarning moliyaviy resurslari va iqtisodiy holatini tahlil qilishda xalqaro tajribalardan milliy iqtisodiyotimizda mos jihatlarini keng qo‘llash tajribalari ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot olib borish jarayonida xo‘jalik faoliyatini tahlil qilishning nazariy asoslari va amaliy uslubiyotlari, tahlilning turli usullari, moliyaviy hisobot ko‘rsatkichlarining gorizontal va vertikal tahlil usullaridan foydalanishning o‘ziga xos xususiyatlari keng qamrovda yoritib berilgan. Shu bilan birga, korxonaning moliyaviy hisobotlarini tahlil qilish biz uning moliyaviy holati, uning kelgusi davrlar uchun uning qarzdorlik holatida moliyaviy resurslarning likvidliligi, to‘lovga qobiliyati va faoliyatning rentabelligini doimiy tahlil qilib borish imkoniyatlarini kengaytiradi.