BINOLARINING TASHQI DEVORLARINI TERMAL HIMOYA QILISH DARAJASINI OSHIRISH. (Ustozlar uchun, 2024)
Аннатоция: Ushbu maqolada turar-joy binolarining energiya samaradorligini qanday oshirish mumkinligi tasvirlangan. “Penoplex” plitalari bilan issiqlik izolyatsiyasi orqali turar-joy binolarining tashqi devorlarining issiqlik himoyasi darajasini oshirish usullari berilgan. Termofizik hisob-kitoblar natijasida jami va kamaytirilgan issiqlik o'tkazuvchanlik qarshiliklari aniqlandi va yog'och, ko'mir va tabiiy gaz kabi tabiiy energiya resurslarini tejash berildi.