AYRIM TUZLARNING SUVDAGI ERITMASINING INDIKATORLARGA MUNOSABATI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya:Kimyoviy reaksiyalar tezligi haqidagi va bu tezlikka turli faktorlarning ta’sirini tekshiradigan ta’limotga kimyoviy kinetika deyiladi. Kimyoviy kinetikaning asosiy maqsadi, kimyoviy jarayonda yuqori reaksiya tezligini va maksimal miqdorda kerakli maxsulotni olishni boshqarishdan iboratdir. Kimyoviy reaksiyaning tezligi reaksiyaga kirishuvchi moddalar (yoki ulardan biri) konsentratsiyalarining vaqt birligi ichida o’zgarishi bilan o’lchanadi.