MINERAL VA ORGANIK O‘G‘ITLAR (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Mineral o‘g‘itlar va go‘ngni birgalikda qo‘llash ularni alohidaalohida qo‘llashdagiga qaraganda yaxshi samara beradi. Bu birinchidan, go‘ng ta’sirida tuproqdagi mikrobiologik jarayon faolligining kuchayishi va ikkinchidan, mineral o‘g‘itlar ta’sirida go‘ng va tuproqdagi organik moddalarning tezroq parchalanishi bilan bog‘liqdir. Mineral va organik o‘g‘itlarni birgalikda qo‘llashga ayniqsa, tuproqda oziq moddalari konsentratsiyasining oshib ketishiga o‘ta sezgir, lekin butun o‘sish davri davomida ularni yetarli miqdorda bo‘lishini talab qiladigan bodring, piyoz, makkajo‘xori kabi ekinlar talabchandir.