TARIX FANINI O’QITISHDA ZAMONAVIY METODLARDAN FOYDALANISH (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim tizimi samaradorligini oshirishga xizmat qiladigan ilg‘or tajribalar, pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar haqida fikr yuritilgan. Maqolada tarix faninini o`qitishda zamonaviy metodlardan foydalanish haqida fikrlar berilgan. O'tmish va tarixiy xotira insoniyat tarixining barcha davrlarida e’tibor markazida bo’lib kelgan. Mazkur maqolada tarix o’qitish metodikasining insoniyat taraqqiyoti bilan mos ravishda rivojlanish xususiyatlari mahalliy va xorijiy ma`lumotlar asosida tahlil qilinadi. Bundan tashqari o`quvchilarga dars o`tish davomida qanday metodlardan foydalanish samara berishi hamda yoshlarda bu fanga qiziqish uyg`otishi to`g`risida mulohazalar berib o`tilgan.