G'URUMSAROY KULOLCHILIGI (Ustozlar uchun, 2024)
ANNOTATSIYA: G'urumsaroy kulolchiligi, O'zbekistonda uzun tarixga egabo'lgan va hozirgi kunda ham o'zgacha joyini saqlab qolgan bir sanoat turi hisoblanadi.Bu sanoat, g'urumsaroy materiallaridan tayyorlangan mahsulotlarni ishlab chiqishni o'zichiga oladi. G'urumsaroy materiallarining asosiy turlari o'tkir, atlas, ipak va boshqao'zbek xalqining mamlakatda yetishgan g'urumsaroy materiallari bo'ladi.