AXBOROT TEXNOLOGIYALARI SOHASIDA KORPORATIV BOSHQARUVNING ZAMONAVIY STANDARTLARINI JORIY QILISHINI TAKOMILLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2024)
Hozirgi kunda butun dunyo bo‘ylab axborot-komunikatsiya tizimi va texnologiyalari har bir sohaga jadal ravishda kirib bormoqda, shu bilan bir qatorda moliya-bank tizimini ham chetlab o‘tgani yo‘q. Raqamlarga qaratdigan bo‘lsak, bugungi kunda Yevropa, Yaqin Sharq va Afrikada kontaktsiz texnologiyalar yordamida o‘z to‘lovlarining 39 foizi, Osiyoda 37 foizini amalga oshirmoqda, mobil to‘lovlar esa butun dunyo bo‘ylab o‘rtacha 18 foizni tashkil etadi.