САМАРАЛИ ИНВЕСТИЦИЯ ФАОЛИЯТИ МОЛИЯВИЙ БАРҚАРОРЛИК КАФОЛАТИ (Ustozlar uchun, 2024)
Ҳозирги кунда дунё иқтисодиёти шундай бир фазага қараб бормоқдаки, унда ҳар бир давлат ўз улуши билан у ёки бу кўрсаткичлари билан иштирок қилмоқда. Бу ҳолатни бир вақтнинг ўзида ҳам ижтимоий, ҳам иқтисодий ва ҳам сиёсий жараёнларда кузатиш мумкин. Биргина иқтисодий жараённи оладиган бўлсак, ҳар бир давлатнинг миллий иқтисодиётида инвестицияларни ўрни беқиёс бўлади. Чунки, инвестициянинг этимология маъноси шундан иборатки, инвестицияларни сарфлашдан бош мақсад, бир вақтнинг ўзида ҳам иқтисодий, ҳам ижтимоий самара олишга қаратилган. Шунингдек, инвестицияни жалб этувчи субъектда ҳам худди айни мақсад намоён бўлади. Шунинг учун инвестицияларнинг ўрни миллий иқтисодиётда жуда катта аҳамият касб этади.