GLOBAL MOLIYA TIZIMI RIVOJLANISHINING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI (Ustozlar uchun, 2024)
Bugungi kunda raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi natijasida zamonaviy elektron tizimlarga talab ortib bormoqda. Global moliya tizimning sifati jihatdan yangi holatiga o‘tish mavjud bo‘lib, uning asosiy funksiyasini - iqtisodiy o‘sishni moliyalashtirishni amalga oshirish qobiliyati bilan aniqlanadi. Shu bilan birga, moliya tizimi moliyaviy resurslarni qayta taqsimlashni tashkil etish hamda ularni real iqtisodiyotga aylantirish bilan zarur darajada kurasha olmaydi hamda uning rivojlanish darajasi yangi iqtisodiy o‘sish talablariga javob bermaydi. Bir nechta davlatlar ob’yektiv ravishda moliya tizimini, moliya bozorlarini, moliyaviy vositachilik sektorini rivojlantirishni jadallashtirish bo‘yicha chora-tadbirlar tizimiga muhtoj hisoblanadi.