O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI RIVOJLANISHIDA XORIJIY INVESTITSIYALARNING ISTIQBOLI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Xorijiy investitsiyalar har qanday davlat iqtisodiyotining rivojlanishida muhim o‘rin tutadi. Ular milliy iqtisodiyotning raqobatbardoshligini oshirishning zarur shartidir, shuningdek, ichki investitsiyalarni rivojlantirishga hissa qo'shadi, yangi texnologiyalar va zamonaviy boshqaruv usullarini olib keladi. O‘zbekistonda keyingi yillarda milliy iqtisodiyotning ochiqligini ta’minlash va uning xalqaro bozorga integratsiyalashuvi uchun zarur shart-sharoitlarni yaratish ustuvor yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirildi.