INVESTITSION QARORLAR QABUL QILISH. O’ZBEKISTON STARTAPLAR EKOTIZIMIDA XULQ-ATVOR MOLIYASINING O’RNI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. O’zbekiston rivojlanish ostonasida turar ekan u uchun investitsiyalar jalb qilish muhim hisoblanadi. Ushbu tezisda O’zbekiston startaplari uchun investorlar jalb qilish samaradorligi oshirishda xulq-atvor moliyasining o’rni o’rganib chiqiladi. Investitsion qarorlar chiqarishda a’nanaviy iqtisodiyot eng optimal yo’l hisoblansada, insonlar va jamiyatning psixologiyasidan kelib chiqqan holdagi yondashuvlarni xulq-atvor moliyasida ko’rishimiz mumkin. Nazariy asoslar va empirik tahlillar orqali mantiqsiz ko’ringan moliyaviy xatt-harakatlarga xulq-atvor moliyasi yondashuvi orqali javoblar berishga intiliniladi.