MAHALLIY BUDJETLARNING SOLIQLI DAROMADLARI BARQARORLIGINI TA’MINLASH MASALALARI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada hudud mahalliy byudjeti daromadlari barqarorligi iqtisodiy potensialni samarali rivojlantirish asosida ta’minlash mahalliy byudjetlar daromadlarini shakllantirish, mahalliy byudjetlarning soliqli daromad bazalarini shakllantirish, mahalliy byudjetlarning daromad yo‘nalishlarini belgilash, tartibga soluvchi daromadlar, hududlar daromadlarini oshirishda soliqlar va tushumlar, mahalliy byudjet daromadlarini mustahkamlash yo‘llari, soliqli daromadlarning turli darajadagi byudjetlar o‘rtasida taqsimlash mexanizmlari yoritilgan.