RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA MAHALLIY BYUDJETLAR DAROMADLARINI BOSHQARISH MASALALARI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mahalliy byudjetlar daromadlarini shakllantirishda tartibga soluvchi daromadlar, hududlar daromadlarini oshirishda soliqlar va tushumlar, mahalliy byudjetning daromad bazalarini mustahkamlash yo‘llari, mahalliy byudjetlarning soliqli daromadlari bazalarini shakllantirish, mahalliy byudjetlarning daromad yo‘nalishlarini belgilash, soliqli daromadlarning turli darajadagi byudjetlar o‘rtasida taqsimlash mexanizmlari yoritilgan.