“YASHIL IQTISODIYOT” TEXNOLOGIYALARINI QOʻLLASH ORQALI ENERGIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH YOʻLLARI (Ustozlar uchun, 2024)
Kirish: Bugungi kunda iqtisodiyot shiddat bilan rivojlanayotgan bir paytda ishlab chiqarish hajmi ham, kapitalga boʻlgan talabning hajmi ham oshib bormoqda. Bu esa oʻz navbatida mamlakatlarda korxona va firmalar soni va ularning tashqi muhitga salbiy ta’siri ham ortmoqda. Bu esa oxir-oqibat kelajakda kapitalning kamayishiga olib keladi. Bugungi kunda mamlakatlar muqobil energiyaga muhtoj va buning ustida butun jahon iqtisodchi olimlari ish olib borishmoqda [1].