TIJORAT BANKLARI DEPOZIT TURLARINI EKONOMETRIK MODELLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Ma’lumki, davlatimiz bank tizimi, mamlakatdagi pul aylanmasining va iqtisodiy o`sishning o‘zgarishi bevosita ushbu hududdagi tijorat banklari faoliyatiga bog‘liq. Ya’ni tijorat banklari faoliyati kengayib samaradorlik ko`rsatkichlari ortib borgani sari mamlakat bank tizimi, pul agregatlarining to`g`ri taqsimlanishi, pul massasining nazorati, shu bilan birga iqtisodiy o`sish ham ortib boradi. Xususan davlatimizda faoliyat olib borayotgan bank tizimining tijorat banklari kesimida rivojlanganligini ko‘radigan bo‘lsak banklarning iqtisodiy ko`rsatkichlari qay darajada yo`lga qo`yilganligiga baho berishimiz mumkin.