XOJAGON TASAVVUFIY TARIQATI VA HOZIRGI ZAMON (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: ushbu maqolada xojagon-tasavvufiy tariqatining asoschisi Xoja Abdulxoliq G‘ijduvoniy dunyoqarashinig shakllanishida ustozi Yusuf Hamadoniyning urni va rolini ifodolovchi fikrlar manbalar asosida ochib berilgan. Mavzuni yoritishda Yusuf Hamadoniyning Hayot mezoni, Odobi tariqat, Koinot va inson asarlaridagi mavzuga oid fikrlar falsafiy tahlil qilingan. Manbalardagi falsafaning umumnazariy masalalariga oid ontologiya, gnoseologiya, aksiologiya, etika masalalari qiyosiy yoritilgan.