YOSHLARNI BARKAMOLLIK VA SHUKRONALIK RUHIDA ARBIYALASHNING MUHIM OMILLARI. (Ustozlar uchun, 2024)
Yoshlar bu jamiyatdagi ijtimoiy-demografik guruh hisoblanib, inson umrining ma’lum bosqichida yashayotgan, еtuklikning qaror topishi, kattalar olamiga kirish va unga moslashish kabi o‘ziga xos xususiyatlar bilan tavsiflanadigan tushunchadir. Yoshlik chegarasi beqaror va aniq ajratilishi qiyin, lekin soha mutaxassislari ko‘pincha uni 15-30 yillar orasi deb hisoblaydilar.