YOSHLARNI BARKAMOL QILIB TARBIYALASHDA O‘ZBEK XALQINING OILAVIY QADRIYATLARI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Yoshlar har bir xalqning ertangi keoajagi, jamiyat farovonligi uchun mas’ul bo‘lgan barkamol avlod bo‘lib sanaladi. Maqolada ularning o‘zbek oilaviy qadriyatlari bilan tarbiyalanishi dolzabrligi ijtimoiy-falsafiy tahlil etilgan. O‘zbek xalqining kundalik turmush tarzida boy madaniy va diniy an’analar mavjud bo‘lib, ularni yoshlarga singdirish lozim. Bu an’analar o‘tmishni bugun va kelajak bilan bog‘lab, o‘ziga xoslik va davomiylik tuyg‘usini ta’minlaydi.