OILAVIY QADRIYATLAR BARQAROR TARAQQIYOT ASOSI (Ustozlar uchun, 2024)
Oila insonning qadriyat maqomini shakllantirishda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Aynan u insonning dunyoga bo‘lgan qadriyat munosabatining asoslarini yaratadi. Bu holatda hech qanday ijtimoiy ta’lim oilani o‘rnini egallay olmaydi. Gap shundaki, oilada tarbiyaning asosiy kuchi o‘zaro muhabbat tuyg‘usidir. Oilaning insonga nisbatan eng muhim vazifasi shundaki, u ijtimoiyni individuallashtirishni amalga oshiradi. Bu shaxsning ijtimoiy funksiyalarni shaxsan ahamiyatli deb qabul qilishida, ulardan foydalanishda u o‘zining individualligini tasdiqlashi va rivojlanishini topishi yoki agar ular uning qadriyatlaridan farq qilsa, ularni rad etishida namoyon bo‘ladi”63.