GLOBALLASHUV JARAYONLARINING YOSHLAR MA’NAVIY TARBIYASIGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Maqolada yoshlar ma’naviy tarbiyasini shakllantirishning samarali usullaridan biri – bu xalq donishmandligi, xalq ogʻzaki ijodiyoti haqida malumotlar berilgan. Qoraqalpoq xalqi azaldan ogʻzaki ijodga boy xalqlardan biri boʻlib, ular oʻz farzandlarini naql-maqollar, hikmatli soʻzlar, mif va afsonalar, rivoyatlar, ertaklar, dostonlar orqali tarbiyalab milliy oʻzligiga sodiq inson qilib tarbiyalaganligi asoslangan.