O‘ZBEKISTON VA FINLANDIYADA MAKTAB TA’LIMI BOSHQARUVIDA MAVJUD FARQLAR (Ustozlar uchun, 2024)
O‘zbekiston hukumati so‘nggi yillarda maktab ta’limi tizimida xalqaro tajribani joriy qilish yo‘lida bir qator islohotlarni amalga oshirmoqda. Jumladan, ta’limda Finlandiya tajribasi chuqur o‘rganilmoqda va ushbu tajribani O‘zbekiston maktab ta’limi tizimida qo‘llash yo‘lida bir necha ishlar amalga oshirilmoqda. Maqolada O‘zbekiston va Finlandiyada mavjud maktab ta’limi boshqaruvi tizimi solishtiriladi hamda ushbu solishtirish asosida xulosalar beriladi.