LUQMON BO‘RIXONNING “IMOM MOTURIDIY” ROMANIDA PORTRET (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Portret – badiiy asar qahramonlarini aniq tasavvur qilishga yordam beradigan tasvir vositalaridan biri. Ya’ni yozuvchining badiiy mahoratini, maqsad-muddaosini uning adabiy qahramon portretini tasvirlashiga qarab ham belgilasa bo‘ladi. Ushbu maqolada ham obrazlarning xarakter-xususiyatlarini, ruhiy olamini ochib berishda portretning o‘rni, ijodkorning badiiy mahorati va ularning tadqiqi Luqmon Bo‘rixonning “Imom Moturidiy” romani misolida atroflicha yoritiladi.