ҚУЁНЛАР ПАСТЕРЕЛЛЁЗИ ДИАГНОСТИКАСИ, ДАВОЛАШДА ЗАМОНАВИЙ ПРЕПАРАТЛАР САМАРАДОРЛИГИ (Ustozlar uchun, 2024)
Аннотация: Тадқиқотлар спонтан ва экспериментал пастереллёз бўлган қуёнларни антиботик билан даволаш самардорлиги бўйича олиб борилган. Тажрибада жами 249 бош қуёнлар танлаб олинган. Бунда лаборатория шароитида тажрибаларидан ўтган 4 та энг самарали антиботиклар танлаб олинган. Ушбу тадқиқотлар хўжаликлар ва лабораторияда мавжуд қуёнларда ўтказилган. Тадқиқотларда энг самарали Нитокс-200 антибиотик бўлиб, 92 фоизни ва Пенстреп-400 эса 85 % даволаш самарадорлиги аниқланган. Ўртача самарали Энтротим 5% антиботик бўлиб, 65 фоизни, паст даволаш самарани Биомицин ташкил қилиб, 40 % натижани қайд этган.