USMON AZIM DRAMATURGIYASIDA DRAMATIK JANRLAR RANG-BARANGLIGI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Usmon Azim asarlari misolida hozirgi zamon adabiyotida dramatik janrlarning xilma-xilligi xususida so‘z yuritilgan. Chunonchi, ijodkorning ushbu turga mansub bo‘lgan tragediya, drama, dramatik doston, komediya, ertak-drama kabi bir qancha janrlarga oid asarlar yaratganligi hamda ayrim hollarda mazkur janrlarning nazariyalariga an’anaviy, ba’zan esa novatorona yondashganligi tahlillar asosida ko‘rsatib berildi.