ИККИНЧИ ЖАҲОН УРУШИДАН КЕЙИНГИ ЙИЛЛАРДА ЎЗБЕКИСТОНДА ВЕТЕРИНАРИЯ СОҲАСИДА АМАЛГА ОШИРИЛГАН ТАРҒИБОТ ИШЛАРИ (Ustozlar uchun, 2024)
Аннотация. Ҳайвонлар касалликларининг олдини олиш ва уларни бартараф этишда аҳоли ўртасида амалга оширилган тарғибот ишлари муҳим аҳамиятга эга. Иккинчи жаҳон урушидан кейинги йилларда Ўзбекистонда ҳам ҳайвонлар касалликларининг олдини олиш ва бартараф этиш мақсадида тарғибот ишлари амалга оширилди. Бу эса, ўз навбатида, ветеринария соҳасида амалга оширилган ишлар самарадорлигига ижобий таъсир кўрсатди. Ушбу мақолада мазкур даврда ветеринария тиббиёти борасида амалга оширилган тарғибот-ташвиқот ишлари таҳлил қилинган.