ЭКОЛОГИК ТУРИЗМ ЎЗБЕКИСТОН ХАЛҚАРО ИМИДЖИНИ ЮКСАЛТИРИШНИНГ МУҲИМ ОМИЛИ (Ustozlar uchun, 2024)
Аннотация. Мақолада экологик туризм Ўзбекистон халқаро имиджини юксалтиришнинг муҳим омили сифатида кўриб ўтилган. Ўзбекистоннинг жаҳон ҳамжамиятига интеграциялашуви, маданиятлараро мулоқотнинг кучайиши, ахборот коммуникация тизимининг янада такомиллашуви ва унинг экологик туризм соҳаси ривожланишига таъсири масалалари кўриб ўтилган. Ўзбекистоннинг халқаро имиджи юксалишида халқаро ва миллий экологик туризм ташкилотлари интеграциясининг зарурлиги кўрсатилган.Аннотация. В статье экологический туризм рассматривается как важный фактор улучшения международного имиджа Узбекистана. Рассмотрены вопросы интеграции Узбекистана в мировое сообщество, усиления межкультурных связей, дальнейшего совершенствования системы информационных коммуникаций и ее влияние на развитие экологического туризма. Необходимость интеграции международных и национальных организаций экологического туризма проявляется в повышении международного имиджа Узбекистана.Annotation:The article considers ecological tourism as an important factor in improving the international image of Uzbekistan. Issues of integration of Uzbekistan into the world community, strengthening of intercultural communication, further improvement of the information communication system and its impact on the development of ecological tourism were considered. The need for integration of international and national ecological tourism organizations is shown in the rise of the international image of Uzbekistan.